Kalite-Kontrol Süreçlerine Genel Bakış
Hiç şüphesiz kalite-kontrol süreçleri bir ürünün alıcısına ulaşmadan önce geçtiği en önemli işlemlerden biridir. Bu sürecin titizlik içerisinde gerçekleştirilmesi hem üretici hem de müşteri memnuniyetini doğrudan etkileyen bir konudur.
Memnuniyet
Üretimin tüm aşamalarında kaliteyi ilk sıraya koymuş, memnuniyetin sorunsuz üründen geçtiğinin bilincinde olan bir üretici olarak, mükemmellik konusunda da sektörünün lideri olmayı başardık. Üretimden sevkiyata, kalite-kontrolden satış sonrası desteğe müşterilerimizin memnuniyetini en ön planda tuttuk.
Şeffaflık
Boyteks olarak, kalite sürecine çok önem veren ve bu konuda müşteri odaklı çalışmayı görev edinen üretici kimliğimizle kalite süreçlerindeki şeffaflığı ve taahhüt ettiklerimizi yerine getirmekten asla taviz vermedik.
Boyteks Kalite Süreçleri
Kalite-kontrol süreçlerimiz nasıl işlediğine dair en çok merak edilen soruları ve cevaplarını sizler için derledik.
Boyteks’te kalite süreçleri 4 aşamadan oluşmaktadır.
Girdi Kontrolü: Tedarik edilen hammaddelerin, özellikle ürün kalitesini etkileyebilecek olan iplik, rolik, naylon vb. malzemelerin, depo girişinin ardından ürün kontrolü yapılarak şartnamelere uygunluğu kontrol edilir. Uygun olmayan ürünlerin işletmemize girişi engellenerek, iade edilir.
Süreç Kontrolü: Üretim esnasında ürün kalitesini etkileyecek parametrelerin kontrolü işlemidir. Ürün için oluşturulmuş kontrol talimatlarına göre gerekli kontroller yapılır ve hatalı üretim yapmanın önüne geçilmiş olur.
Mamul Kalite Kontrolü: Üretilen bütün kumaşların %100 kontrol işlemi yapılır. Bu işlemde ürün kontrolü ve hata analiz kontrolleri yapılır.
Laboratuvar Kontrolü: Ürünün yatak kumaşı standartlarına ve/veya müşteri taleplerini sağlayıp sağlamadığına dair uygunluğunun analiz edilmesi amacıyla ürün testlerinin yapıldığı aşamadır.
- Tesislerimizde üretilen kumaşların tamamını kalite kontrol sürecinden geçiriyoruz.
- İşletmemizde hata oranlarını düşürmek ve kaliteyi artırmak amacıyla Kaizen, Yalın ve 6 Sigma çalışmalarını sürekli olarak uyguluyoruz.
- İşletmemizin kalite-kontrol süreçlerinde yapay görme sistemi kullanıyoruz. Yapay görme sistemi ile hata yakalama oranımıza ve müşteri memnuniyetimiz artmasına katkı sağlıyoruz.
- Yatak kumaşı için TS EN 14976, Tekstil Yatak Özelikleri ve Deney Metotları standardında belirtilen tolerans aralığına uyuyor, özel siparişlerde üretimlerimizi istenilen tolerans aralıklarında yapıyoruz.
Diğer Yazılar
Yeni Yazılardan Haberiniz Olsun!
E-posta adresinizi girerek tüm yeniliklerden ilk önce siz haberdar olabilirsiniz.